Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Bosatt «uti fysnå»

Bosatt «uti fysnå»

Elinor Bolme Torsdag 8. november 2012

Hvem er du, hvor bor du, hva gjør du til daglig og hvorfor flyttet du?

Britt Iren Øyen, det er meg:-) Er nå 27 år og bor i Kristiansund sammen med kjæresten min Nils Magnus.

I hovedsak jobber jeg som sykepleier på medisinsk sengepost ved Kristiansund sykehus. Siden man som sykepleier ikke er privligert med 100 % stillinger, jobber jeg også litt på intensivavdelingen og hos ResQ på Innlandet hvor jeg er instruktør i førstehjelp.  Jeg er også instruktør i styrke og step på Actic hver onsdag kveld. Man kan vel se på deltidsstillinger som upraktisk, men hverdagen blir vertfall variert 🙂

Jeg flyttet til Kongsvinger da jeg var ferdig med vidergående fordi jeg skulle begynne å studere til sykepleier. Der var jeg i tre år før jeg ville søke jobbvnærmere hjemtraktene og havnet i Kristiansund. Jeg ønsket å jobbe på sykehus og da var alternativene mine Trondheim og Kristiansund. Jeg fikk jobb i  Kristiansund først, og da flyttet jeg hit 🙂 Trodde jeg kom til å være her i to-tre år, men nå er det plutselig blitt fem og jeg trives veldig godt 🙂

Jeg og tanteungen min, Tilde på tur.

Beskriv hvordan en vanlig dag ser ut for deg!

Siden jeg jobber i turnus (dag/kveld/natt) og på forskjellige steder er det ikke så mange dager som er lik. Men jeg spiser alltid frokost, kort eller lang, drikker alltid kaffe og kommer (nesten) alltid på jobb 5 minutter for tidlig. Jeg prøver å trene 2-3 dager i uken, før eller etter jobb.

Hvor ofte er du hjemme i Todalen, og når kommer vi til å se deg i Todalen igjen?

Som med det meste er det ikke noe mønster i hvor ofte jeg er hjemme. I høst har jeg vært hjemme ganske mye. Det er fantastisk godt å komme hjem til Todalen, alltid, og jeg tar turen så fort det er rom for en tur 🙂

Jeg er litt usikker på når jeg skal til Todalen neste gang nå. Vi har kjøpt oss rekkehus i Fløya Terrasse 17, og må forsøke å komme i orden der. Vi skal ta over 15 november, så vi kan nesten bare plukke frem nissene med en gang 🙂

Dette blir utsikten vår.

Som vi nyter herifra.

Og har du lyst på en kopp kaffe når du er i byen, så er det her du skal gå inn.

Hva viser du først frem av Todalen til venner som kommer på besøk til bygda for første gang?

Hvis man kommer til bygda en dag med fint vær, er det bare å nyte synet fra man kommer ut fra tunnellen og ta en liten stopp i «Strainnja». Det er så mange fine steder i bygda at det er vanskelig å plukke ut et sted å vise frem. Storhaugen har fantastisk utsikt.

Kommer du til å flytte til Todalen igjen?

Jeg har ingen planer om å flytte tilbake igjen, men man skal aldri si aldri.

Er det noe spesielt du ikke klarer deg uten?

Kaffe!

Hvordan holder dialekten din seg som utflytta Todaling? Kanskje du har et eksempel på en vanlig dialektmisforståelse?

Jeg har nok mistet mye av dialekten min, på Kongsvinger skjønte de jo ikke hva jeg sa…De trodde jeg var svensk. Og etter jeg flyttet hit er dialektene på en måte litt like, og etter hvert som tiden har gått adopterer man bare inn litt fra stedet man bor på. Samboeren min Nils Magnus sier han hører forskjell på meg når jeg snakker med noen fra Todalen og noen fra Kristiansund, så dialekten er nok relativt godt på plass når jeg er i bygda 🙂

Hvordan vil du sammenligne Todalen med det stedet du bor nå? Noen store savn?

I forhold til at jeg nå bor på en øy, og Todalen er i en fjord, så er det litt vanskelig å sammenligne. Jeg liker tilgjengeliheten her, men savner roen og fjella i Todalen… Det er trivelige folk både her og i Todalen.

Hvor ofte er du innom Todalen.no?

Todalen, kvar einaste dag!!

Og til slutt… Hvem utfordrer du som neste ”Utflytta Todaling”?

Jeg vil utfordre minstebroren min Jan Vidar til å fortelle sin historie i neste blogg 🙂

Først publisert: 8. november 2012, 09:00 - Sist oppdatert: 7. november 2012, 20:35