Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Boklansering og konsert

Boklansering og konsert

Elinor Bolme Tysdag 2. oktober 2012
Førstkommande fredag er det boklansering av «Fuglehotellet» i Foajeen på Kulturhuset. Boka er skreve av surnadalsforfattar Tiger Gartè, og baserer seg på ei sann historie frå Gartè’s eiga slekt på Sunndalsøra. Boklanseringa lokkar med prominente gjester som Mons Otnes, Mattis Øybø og Jostein Ansnes. Og til å leia det heile; Åse Toril Holten, todaling no busatt på Lunner. 
 

Tiger Garté (f. 1982) bur no i Oslo, der han jobbar som forfattar og forlagsredaktør i Tiden. Han debuterte i 2007 med den kritiker-roste oppvekstromanen Burnout, som også vart hedra da Jo Nesbø delte Bokklubbprisen med Garté. 
 
 
 
Fuglehotellet fortel ei historie som kallar på dei store følelsene, ei historie som vil røre det hardeste hjerte. Det er forteljinga om eit rikt liv, og om minnene om eit menneske som ikkje let seg heilt ut forstå. Sjølv for dei som sto han nærast.

Etter et langt liv som arbeidskar på aluminiumsverket, dør Bår Meldal og etterlater seg et rikt ettermæle. Men det er samtidig noe ved dødsfallet hans som folk ikke snakker om. Det får barnebarnet Tor raskt oppleve da han fem år senere kommer tilbake til Øra for å ta seg sommerjobb på Verket, og bor hos bestemora Lilly, enken etter Bår. Sommeren på Verket skal vise seg å bli utfordrende på flere måter, og Tor må kjempe for å klare seg i det tøffe miljøet. Samtidig tegner fortellingene til Bårs tidligere kolleger og venner et stadig mer komplekst bilde av bestefaren. Et bilde Tor gradvis blir tvunget til å forholde seg til, selv om han ikke alltid liker det han ser.
 
 

 

 

 

Publisert: 2. oktober 2012, 16:00