Neste fredag (18. august) vil Jim-André Stene frå Trøndelag Sankeri og Kristina Svinvik på Svinvik Gard arrangere sankekurs og matopplevelse. Det er plass til 25 deltakere på kurset, og det er enna noen få plasser ledig for å bli med på kurset.
Trøndelag Sankeri med villbonde Jim-André Stene tar deg og resten av gjestene ut i nærområdet til gården for å oppleve naturen, og vise de spiselige ville vekstene området har å by på. – Her vil villbonden lære dere artene, sankemetoder og hvordan vekstene oppbevares frisk til bruk av mat.
Jim deler kunnskapen fortløpende om hvordan vekstene brukes på best mulig måte i matlaging. Denne tiden av året vil by på et stort mangfold av sopp, planter, tang og tare og bær. Alle artene som sankes blir benyttet videre til opplevelsen denne dagen
Når sankingen er overstått leverer vi alt til Kristina på kjøkkenet, som venter spent på fangsten vi har gjort. I mellomtiden vil vi sette opp en utstilling med det vi har plukket, mulighet for å kjøpe bøker og sankede produkter og slapper litt av før måltidet vi skal nye etterpå
Booking: Mail til Kristina Svinvik: kristina@svinvikgard.no så snart som mulig. Meir informasjon finner du på Facebooksida til Svinvik Gard.