Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Betring i laksefisket….

Jon Olav Ørsal Tysdag 8. juli 2014

Det ville være å overdrive å skrive at det er godt fiske om dqagen, men det er teke ein del sålaks og ørret dei siste dagane. Det er no liten vassføring i Toåa, rundt 4,2 m3/sek i dag, men det er gode tilhøve for fluefiske i elva. I natt tok Lars Arild Houmb (bildet) fra Brumunddal ein 2,5 kga hannlaks på flue i Båthølen. Han har vært her på fiske i helga og var godt nøgd med resultatet på 4 smålaks- og ørret som resultat. Det hører med til hisstoreien at laksen på bildet var helt uten lus, og det har vært lite lus på de øvrige også.

Resultatet ble 3 laks og 1 ørret, og de 2 andre laksene sette han ut igjen. Det er også teke småfisk i same klasse i Ramsøya, som er sett ut igjen. Elles er det rapportert at det også er sett wstørre laks som ikke har gått på kroken.

Det var meldt noko nedbør måndag kveld, men det vart så lite at det påvirka ikkje vassføring. Seinare i veka lovar yr.no litt meir nedbør, og det skal ikkje så mykje til før det blir god fiskarelv igjen, og det er vel realistisk å tru at det vil være det som skal til for at laksen som står «på vent» utafor elvemunningen vil gå opp i elva.

 

Publisert: 8. juli 2014, 13:36