Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Båthavna snart ferdig reparert

Båthavna snart ferdig reparert

Lars Stensby, Todalen Båtforening Måndag 28. mai 2012

Pinselørdag var det dugnad i båthavna, der renoveringen av brygger og reparasjon etter skadene som stormen «Dagmar» påførte anlegget sto på dagsorden. Det har også tatt lang tid å overhale og bygge opp igjen de to bryggene som ble demontert i fjor. Det viste seg imidlertid at pinsa ikke er ei ideell tid å kalle til dugnad på. Vi hadde en konkurrerende dugnad, et bryllup, Vårsøghelg og generell langhelgfravær som trakk ressurser bort fra havna. Arbeidsgjengen som møtte var liten i antall, men desto mer ivrig.

Pontongene ble transportert fra fabrikken, der de i løpet av påsken fikk ny glassfiber og maling. Deretter ble de lagt på paller og justert til, slik at det kunne snekres rammeverk og monteres beslag. Deretter skulle det skrus på nytt dekke. Alt treverk er som seg hør og bør MøreRoyal for maksimal livslengde og kvalitet.

Vi rakk ikke å komme så langt at det ble sjøsetting, og arbeidet fortsetter ettersom lagets medlemmer har tid til å arbeide på bryggene. Det ser ut som det kan ta litt tid å få alt i orden. Medlemmene av båtforeningen henstilles derfor om ikke å legge ut båtene sine før bryggeanlegget er helt ferdig.

Stormen Dagmar vasket vekk deler av plenen på moloen. Dette ble reparert med ny matjord som deretter ble planert. Her gjenstår nå finplanering og tilsåing med gressfrø. Medlemmer i båtforeningen som har lyst og anledning til å hjelpe til, utenom de annonserte dugnadene, kan kontakte styret for å få oppgaver. Smakfull matserveringen  ble denne gangen besørget av Matkrokens «cateringavdeling».

Bilder fra dugnaden i båthavna.  Alle foto: Lars Stensby

Publisert: 28. mai 2012, 17:00