Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Barnekor frå Paris besøker Stangvika

Jon Olav Ørsal Tysdag 6. mai 2014

 

Onsdag kommer barnekoret ”La Maitrise de Conservatoire d’Asnieres sur Seine” til Stangvika. Eit 30-talls barn i alderen 8-14 år, sammen med 8 voksne, kommer med fly til Kvernberget og Stenbergs busser sørger for skyss videre til Stangvika. Der skal de ha litt intensiv øving sammen med lokale kor, før de så trår til med felles konsert i Stangvik kyrkje lørdag kl 15, forteller Rannveig Brøske.

Hun forteller videre at det er dattera Magnhild, som jobber i Paris, som har invitert til Stangviktur for koret. Hun samarbeider med dirigenten om to andre kor i Paris, og skal akkompagnere barnekoret under konserten i Stangvik kyrkje. Turen til Stangvika er en sesongavslutning og belønning for koret, som under oppholdet skal innkvarteres hjemme hos private i bygda.

MagnhildBrøske_justert

Magnhild Frydenlund Brøske jobber og bor i Paris. Under konserten i Stangvik kyrkje skal hun akkompagnere korene. Foto: Privat

Magnhild Frydenlund Brøske har jobbet mye for å få til dette korbesøket, og opplegget rundt. Men nå er alt klart og hun forteller at barna gler seg til Norgesturen og besøket i Stangvika, og hun gler seg like mye til å vise frem heimbygda til sine franske korvenner. Magnhild har kontakt med barnekoret Jubilate i Surnadal, der Oddveig Helset er dirigent og Stangvik jentekor med dirigent Bernt Bøe, for samarbeid med disse lokale korene under besøket.

Det franske barnekoret skal øve litt hver dag under oppholdet i Stangvika, men under oppholdet skal det både bli tid til grilling og besøk hos Stall Lerbrua. En båttur på Stangvikfjorden hører også med, der Stangvik småbåtlag velvillig stiller opp med båter. Lørdag blir det litt fellesøving for de 3 korene, med tanke på konserten lørdag ettermiddag. Men alt søndag går turen tilbake til Paris, og da går turen via Atlanterhavsveien på turen til flyplassen.

Konserten i Stangvik kyrkje lørdag ettermiddag
Denne konserten i Stangvik kyrkje er nok vel verdt et besøk. Det franske barnekoret ”La Maitrise de Conservatoire d’Asnieres sur Seine” er tilknyttet musikkonservatoriet i Paris med samme navn, og det er et trangt nåløye for å bli medlem i koret. Den russiske dirigenten for koret heter Natalia Raykher, og under konserten står både Bizet, Mozart, Beethoven og Fauré på programmet, i tillegg til filmmusikk fra bl.a. ”En dag uten krig” (Joyeux noêl), ”Mathieu og korguttene”, ”les Choristes” samt Grieg og andre norske innslag. De lokale korene skal både synge egne nummer, i tillegg til fellesnummer både med og uten det franske koret.

 

Publisert: 6. mai 2014, 22:00