Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Indre Nordmøre Senioruniversitetet – Foredrag med Audun Aas

Bjørn Gunnar Ansnes Måndag 26. oktober 2020

Torsdag 12.november klokka 13:00 kjem overlege i anestesi ved Sykehuset Østfold til Indre Nordmøre Senioruniversitet og held foredrag, eit foredrag han har kalla Smertesansen er både vår venn og vår fiende». Audun Aas har hatt  smertebehandling som spesialinteresse sidan 1991, og gav i 2018 ut boka «Smerteboken – Fra vondt til bedre». Dette er ei bok som samanfattar moderne kunnskap om og forståing av fenomenet smerte, retta mot lesarar utan helsefagleg bakgrunn. 

«Smerteboken» som kom ut i 2018. Foto: Dreyers Forlag AS

Audun Aas skriv om foredraget: «Smertesansen er både vår venn og vår fiende. For å leve opp i en farlig verden, trenger vi evnen til å kjenne at noen ting gjør vondt. Men ikke sjelden går smertesystemet i baklås, og resultatet er langvarige smerter som verken har noen klar årsak eller noen åpenbar hensikt. Norge har Europas høyeste forekomst av langvarige smertetilstander. Hvorfor har noen av oss så mye mer vondt enn andre? Kan vi forebygge smerte? Og hva kan vi gjøre for å få det bedre?»

Oppmøte på Kammerset, Surnadal kulturhus torsdag 12.november kl. 13:00. Billetter kr. 150,- for medlemmer og kr. 200,- for ikkje-medlemmer. Dette inkluderer foredrag, kaffe og noko å bite i, med mindre Koronasituasjonen set avgrensingar for dette. 

Indre Nordmøre Senioruniversitet ønsker alle velkommen. 

Publisert: 26. oktober 2020, 14:43