Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Årets siste søndagstur, til Halsa

Elinor Bolme Laurdag 26. desember 2015

Årets siste søndagstur går til Halsa og til den nye kulTUR-løypa på Liabøen i Halsa   Turen startar ved parkeringsplassen på Liatun. Her blir det tennt fakklar og ein går deretter ned om Rasteplassen og opp til Butikksenteret, rundt om det gamle kommunale lageret nedom banken. Deretter går turen opp til Øvrevikstatuen, opp til det gamle sommerfjøset og saga som hører til Negarden, og ned til Villa Viungen.

Dette er ein kort tur og her kan både barnevogn, rullestol og rullator brukast. Denne kortløypa blir brøyta og strødd vinterstid. Halsa kommune i samarbeid med Nasjonalforeninga for Folkehelse/Demensforeninga er med på nysatsninga: kulTUR-løyper som Friluftsrådet i Nordmøre og Romsdal satsar friskt på.

Meninga er å legge slike turar rundt omsorgssenter, ved boligfelt eller næringsvirksomheiter nært naturen, der ein kan løfte fram natur og kulturkvaliteter ein passerer undervegs.

På turen er det postkassar med turbøker og ark, der kulturminner fra Liabø står nedskreve. I tillegg er det oppgaver beregnet for barn. Når ein kjem til Viungen blir det servert påsmurte rundstykker og gløgg til turfolket. Bålpanna fyres opp i hagen. Litt underholdning med song og musikk blir det, og kanskje dukker det opp nokre overraskelsar. Ei kåring av årets 52-17 Søndagsturgåer i Halsa, blir det også.

Først publisert: 26. desember 2015, 07:00 - Sist oppdatert: 24. desember 2015, 19:09