Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Årets festivalprogram er klart

Elinor Bolme Onsdag 6. juli 2016

I år er det på ny Stangvikfestival og vi kan allerede nå presentere et langt og bredt program for siste helga i juli. Som tidligere år er det samlet et knippe med fantastiske artister som gjennom ei hektisk uke øver inn og framfører mange fantastiske produksjoner. Det er konserter, teaterforestillinger, kunstutstillinger, fotballturnering og naturligvis mye god lokal mat forteller Torbjørn Larsen i en pressemelding. -Vi er en kammermusikkfestival med mykje attåt. Derfor har vi i år urfremføring av et verk av Sveriges mest berømte nålevende komponist Sara Renquist.

Trygve Brøske er også i år kunstnerisk leder og har hentet mange av sine trofaste samarbeidspartnere fra øverste hylle. Han har også skrevet en del av de verkene som skal framføres. Av hans samarbeidspartnere kan nevnes:

  • Forsvarets musikkorps Trondheim.
  • Trondheim Sinfonietta
  • Trio Alpaca
  • Cirka Teater
  • Marianne Meløy, Erlend Smalås, Mira Askelund
  • Sangerne: Isa Gericke, Torstein Fossmo, Maija Skille, Andreas Elvenes mm..

Arrangørene melder om at det ikke vil bli salg av billettar og pass på forhånd, men lover at alle skal få både plass og pass!

Torsdag 28. juni:

Vi har også en del musikkteater i år. Trygve Brøske og Marianne Meløy tjuvstarter festivalen med teaterforestillinga «Bunnlinja» på Gammelfabrikken i Todalen torsdag 28. juli. Dette er en historisk og vakker ramme for dette vare, morsomme og underfundige stykket. «Bunnlinja» har gått for fulle hus ved Trøndelag Teater og kan nå oppleves her i Todalen.

Fredag 29. juli:

Fredag åpnes festivalen med kammerkonsert i Prestegardstua. Her vil flere av artistene framføre verk i mindre kammerkonstellasjoner. Her er publikum tett på artistene og stemninga vil bli magisk.

Årets festivalkunstnere er Runi Langum og Hans Martin Øien. De deltar med tegninger og skulptur. Runi er en fantastisk tegner som også vil dokumentere festivalstemningen live i løpet av helga.

Kammeroperaen «Kommentarfeltet» vil være en del av fredagskveldens forestilling i Bondehuset. Denne er også skrevet av Trygve og Marianne. Rundt dette temaet vil resten av kvelden bli brukt til å kommentere tingenes tilstand i Stangvika og verden.

Lørdag 30. juli

Lørdag får vi møte Cirka Teater i forestillinga Tankelaboratoriet.

Etter at de er ferdige er det klart for den verdensberømte fiskesuppa. Fisken svømmer nærmest inn i kjelene og fløten er lagd av melk fra jordene bak Bondehuset. Kort-reist/svømt mat.

Årets største orkester er Luftforsvarets musikkorps Trondheim som skal være hovedartist i kirkekonserten. Isa Gericke og flere sangere/instrumentalister skal delta som solister. Om korpset er nedleggingstruet vil de uansett løfte kirketaket denne ettermiddagen.

Cirka Teater og Trygve Brøske har samarbeidet om den spektakulære forestillinga Musica Mobile. En buss kommer til Stangvika og kjører nesten ned korpset (Luftforsvarets musikkorps) og folder seg deretter ut til et sirkus og massevis av rare spilledåser. Dette vil bli framført ute ved Svissholmen og denne musikalske fortellinga vil passe både barn og voksne.

Lørdags kveld vil det være ny konsert i Bondehuset. Her vil vi møte forrykende musikk, absurde sanger og tekster, ny musikk og trøkk.

Søndag 31.juli:

Søndag vil Trygve invitere til ønskekonsert. Her vil det nye flygelet som Stangvikfestivalen sammen med  Vårsøghelga, Kulturskolen på Indre Nordmøre og lokale sponsorer kjøpte i vår, bli behørig presentert.

Til slutt avsluttes festivalen med den årlige fotballturneringa på Svissholmen

Nytt av året er innkvartering av artistene. De fleste skal få bo på Stangvik Aldersheim, som er stilt til disposisjon. Her håper arrangørene at mange finner inspirasjon og ro til å prestere topp på scena, mens noen vil fortsatt bo privat.
Dugnadsånden er stor i Stangvika og alt arbeidet er utført på dugnad.

Først publisert: 6. juli 2016, 04:57 - Sist oppdatert: 5. juli 2016, 21:36