Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Alf Søyset hedra for sin innsats i Tysklandsbrigaden

Elinor Bolme Torsdag 14. desember 2017

Tirsdag 12. desember var det den årlige julelunsjen på Jørstadmoen militærleir, med 280 ansatte og inviterte gjester. Her var det også utdeling av ulike medaljer til veteraner som hadde tjenestegjort  i ulike internasjonale operasjoner og som ikke tidligere har fått sine medaljer.

Marit Sanden Søyset var en av de inviterte gjestene til denne dagen på Jørstadmoen for å ta imot medaljene som ble tildelt avdøde ektemann Alf for den tjenesten han utførte i Tysklandsbrigaden, brigade 501. Marit sin svigersønn Thor Martin som til daglig jobber på Jørstadmoen sørget for at familien ble invitert og fikk den utmerkelsen som Alf skulle ha hatt tidligere.

Det var sjef cyberforsvaret Generalmajor Inge Kampenes som stod for utdelingen.  -Å få tildelt forsvarets medalje for internasjonale  operasjoner og tysklandsbrigadens veteranforbundets medalje er en ære, selv om det har gått så mange år siden Alf var i Tyskland, sier familien. Vi håper også at andre familier nå får tildelt sine medaljer selv om den som var ute i tjenesten har gått bort.

 

Publisert: 14. desember 2017, 22:16