Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

52/17 – søndagsturen til Bettennesset i Betna

Jon Olav Ørsal Torsdag 22. oktober 2015
Deltakarar_5600

Bålkos på bettennesset under en tidligere tur. Arkivfoto: Jon Olav Ørsal

Kommende søndag går 52/17 Søndagsturen til Betna og Bettennesset. Det er ein lett og fin tur som alle kan bli med på. Du kjører til Betna og parkerer på langrennsstadion, og tar føttene fatt derfra. Ordfører Ola Rognskog blir med og loser oss gjennom løypa til Bettennesset. På programmet står elles bålkos og kåring av Bettennesset som den mest populære «StikkUt-turen» i Halsa. Er du interessert i hyttetomt så er det nesten 50 flotte hyttetomter å velge mellom i det ferdig opparbeidede hyttefeltet på Bettenesset. Bla videre og finn mere info om turen….

 INFORMASJON FRA 52-17 SØNDAGSTUREN
Turnavn: Tur rundt Betten-nesset og kåring av Halsas fineste natursted – Søndagstur i Halsa
Tursted: Betten-nesset i Halsa
Oppmøtested: Øyan stadion i Betna
Dato og tidspunkt: Søndag 25. oktober klokken 12.00-15.00
Turbeskrivelse: Turen går fra Øyan Stadion i Betna og gjennom undergang under E-39 og følger gangvegen opp mot boligfeltet. Fortsett på grusvegen rundt Bettennesset som etter hvert går over i en sti. Når man kommer til et vedlager, så går man samme vegen tilbake til Øyan Stadion. Turen er ca. 3-4 km i et lett kupert terreng. Turen er svært barnevennlig. Flott utsikt over Skålvikfjorden.
AKTIVITETER:
Det blir bålkaffe på bålpanna og popcorn ved Høttskjæret og trivelig prat rundt bålet. Ordfører Ola Rognskog vil delta på turen og lose oss gjennom løypa, som også den mest besøkte StikkUT!-turen i Halsa.
Kåring av Bettennesset som «Halsas fineste natursted» og utdeling av gave til Betna IL av Ordføreren. Naturperlen er lovet et kulturarrangement, men det utsettes til 2016 og en varmere årstid.
Parkering: ved Øyan Stadion i Betna
For å komme dit må du ta av fra krysset i Betna tar du 2. avkjørsel til venstre. Fra Halsa tar du til høyre rett før brua i Betna
Utstyr å ha med:
Ta med niste, kopp og sitteunderlag.
Kontaktperson:
Betna IL ved Unni Betten (456 86 522) og
Folkehelsekoordinator Trine Kristiansen Glåmen (90574443)

Betna og Bettennesset_5573

Bettennesset og Betna sett fra Halsahalvøya. Arkivfoto: Jon Olav Ørsal

Publisert: 22. oktober 2015, 16:00