Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

52-17 Søndagsturen: Sausanking i Kvenndalen

Jon Olav Ørsal Laurdag 12. september 2015

Har du lyst til å delta på sauesanking saman med kvenndalen sauesankarlag, så har du ein ypperleg sjangse komande søndag. Her kan du delta etter som du har lyst til, og det blir nok eit yrande liv i Kvenndalen utover dagen.  Bla vidare og les meir om opplegget for sauesankardagen…

INFORMASJON FRA 52-17 SØNDAGSTUREN
Turnavn: Sauesanking i Kvenndalen – søndagstur i Surnadal
Tursted: Kvenndalen
Oppmøtested: Parkering og felles avreise ved Gapahuken i Kvenndalen, klokka 12.00. Ved Gapahuken er det bålplass, benker og bord, som kan benyttes senere på dagen. Vi ber om at det tas hensyn dersom det kommer sau langs veien.
Dato og tidspunkt: Søndag 13. september kl. 12.00
Turbeskrivelse: Bli med Kvenndalen Sankelag på sauesanking! Det vil det bli lagt opp forskjellige ruter etter interesse og kapasitet. Vi vil også legge til rette for en positiv opplevelse for barnefamilier og de som ikke ønsker på de lengste turene. Vi stiller med lokalkjente som tar seg av de ulike gruppene. De som ønsker en reell opplevelse av saueleiting, bør sette av dagen, da en aldri vet hvor sauens veier fører. For de som ikke vil gå så langt, skal vi sørge for retur til Gapahuken til ca. kl. 15.00.
Ut over dagen vil det, dersom vi finner sau, bli aktivitet nede ved samlegardene. Her skal sauene sorteres og listeføres. Fargen på merkene i ørene forteller oss hvem som eier dem. Det er 5 ulike gårder som har sauene sine i Kvenndalen, men det hender seg vi får gjester fra nabodaler også. Ett år opplevde vi også å få et reinsdyr i samlegarden, så en vet aldri hva som skjer.

Utstyr å ha med: Ta med sekk med mat og drikke. Den som har, kan gjerne ta med seg kikkert, som er et viktig arbeidsredskap i saueleitinga. Har noen tilgang til jaktradio kan de gjerne ta med seg dette også.
Kontaktpersonar:
Anne Saltrø Polden, tlf: 906 06 126,
Peder Saltrø: 907 66 178,
Bjarte Morten Røen: 916 37 645.
Merk: Enkelte steder dårlig mobildekning i Kvenndalen.

Publisert: 12. september 2015, 06:00