Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

28. juni: Glittertind til Todalsdagen

Jon Olav Ørsal Måndag 9. juni 2014

Glittertind kommer til Todalsdagen den 28. juni, og dermed er vi et skritt videre med å utvikle Todalsdagen til også å bli kveldsarrangement, forteller Knut Bergli som er leder for fotballgruppa i Todalen I.L. og stemnegeneral for Todalsdagen. På dagtid er det Todalscupen i fotball som står i høysetet, men Bergli minner også om mosjonløpet RætaOpp som det siste årene har samlet over hundre deltakere. I år satser han på at det skal bli enda flere som blir med på løpet. Når det gjelder fotballen er det alt kommet mange deltakere, og flere er i vente, så det vil ende opp med rundt 40 deltakerlag, tror Bergli.

Konserten med Glittertind skal foregå ved Todalen ungdomshus på kveldstid. Bergli forteller at han har fått velding mange positive tilbakemeldinger på valget av Glittertint til konsertopptreden i Todalen og den favner langt utover Todalens grenser. Han minner om at det under Todalshelgas «storhetstid» var over 1800 billetter solgt på plattdansen på Bordholmen. Det er vel i meste laget for Todalen ungdomshus, men han regner med bra tilstrømming på konserten.

Er du intresert i mer informasjon om det populære orkesteret glittretind kan du lese om orkesteret og om deres nye album i pressemeldingen nedenfor:

Glittertind_plakat

Slik ser plakaten ut – nederst på siden kan du laste den ned som PDF.

 

Glittertind sprenger grenser med sitt nye album
Glittertind gav ut sitt kritikerroste debutalbum som fulltallig band, ”Djevelsvart”, på norske Indie Recordings den 22.november 2013. Et samlet pressekorps trillet terningkast 5, og albumet ble også hyllet i tungrockpressen både i innland og utland. Verdens mestselgende rockemagasin, Kerrang!, gav 4/5 og skrev at albumet var en ”slående unik folkrock raritet”.

Ifølge musikkprodusent i NRK P1, Finn-Ulrik Berntsen, har Glittertind ”klart det kunststykke å treffe over et utrolig bredt publikum som ikke er dagligdags”. Det er vel første gang i musikkhistorien at et band går hjem både i P1 og er booket til Infernofestivalen. Låten ”Kvilelaus” ble A-listet på NRK P1 og ifølge musikkjournalist i Dagsavisen, Geir Rakvaag, var ”Kvilelaus en av årets fineste akustiske viser”.

Bandlederne Geirmund Simonsen og Torbjørn Sandvik gjestet den 15.februar 2014 Lindmo og Glittertind fremførte ”Kvilelaus” i bestesendetid på NRK1. Det resulterte i at ”Djevelsvart” toppet de norske iTunes-listene i flere dager.

«Djevelsvart» omhandler livets skyggesider, og det moderne menneskets streben etter mening etter religionenes fall. Albumtittelen er hentet fra diktet ”Hornelen” av Jakob Sande, og Sande har gitt inspirasjon av tekstene på albumet. Musikken er sjangeroverskridende og spenner fra tungrock til vise der folkemusikken er det samlende element. Ambisjonen til bandet har vært å skape et fellesskap med lytteren rundt vanskene med å finne mening i livet. En er kanskje ikke så alene som en tror?

Les mer om bandet her: www.glittertind.net  Her kan du laste ned plakaten som PDF: Glittretind plakat: Glittertind_plakat

Her kan vi by på en «smaksprøve» fra NRK1-programmet Lindmo, der Glittertind hadde opptreden.

 

Publisert: 9. juni 2014, 21:41