Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
17. maifeiring på Nordvik

17. maifeiring på Nordvik

Sverre Kjølstad Torsdag 17. mai 2012

Værmeldingene  var ikke de beste for 17. mai i år, og da toget på Nordvik startet fra Oppistua kl. 1300 var det lett duskregn, noe som gjorde at paraplyene kom fram etter hvert. Vel framme ved forsamlingshuset ble toget tatt i mot av leder i 17. mai-komiteen, Kari Nordvik, som ønsket velkommen. Da alle hadde benket seg inne i forsamlingshuset var det klart for dagens tale ved Lise Bjerknesli, og hun åpnet med dikt av Nordal Grieg fra 1940. Videre var hun litt innom krigens dager, og tragedien fra 22. juli i fjor. Samtidig ga hun ros til Nordvik grendalag for aktivt samfunnsangasjement, og mente at Nordvik var en fin plass å bosette seg på. En komprimert tale med godt innhold som alle lyttet til.

Etter talen var det klart for servering, og valget sto mellom Innherredssodd og pølse med brød. Alt sammen meget velsmakende. Så var det tid for å bevege seg litt utendørs, og det ble konkurranse med balansering av egg og styltegåing. Det var to lag som konkurrerte mot hverandre, med blanding av barn og voksne. Det var tydelig at styltegåing ikke var noe man beskjeftiget seg med til hverdags, og det var ingen som fullførte uten å være i bakken flere ganger.

Så var bussen med musikerne kommet, og vi fikk en flott utendørs-konsert med musikkorpset Blæst`n. Bare synd at regnet gjorde det litt utrivelig og oppholde seg ute. Stor takk til Blæst`n som også spilte for oss i fjor. Siste programpost var kaffe og kaker, og komiteen skal ha stor ros for nydelige kaker både for øye og gane.

I galleriet har vi lagt ut bilder fra 17.-feiringen på Nordvik.  Alle foto: Sverre Kjølstad

Publisert: 17. mai 2012, 19:02