Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

17. mai på Nordvik 2017

Sverre Kjølstad Onsdag 17. mai 2017

Det var med bange anelser 17. mai komiteen gjekk til sengs i går kveld, da regnelingene sto i kø utover kvelden. I morgentimene i dag var det også noe duskregn, og etterpå kom skodda sigende. Men utover formiddagen ble det revner i skydekket, og sola tittet etter hvert fram.

Derfor ble det varmt og trivelig for å drive med uteaktiviteter. Som vanlig startet toget fra Oppistua, med endestasjon ved forsamlingshuset. Leder i festkomiteen, Ola Magne Nordvik, ønsket velkommen, og det ble sunget en sang før alle benket seg i forsamlingshuset. Den som opprinnelig skulle holde dagens tale hadde meldt forfall, men leder Ola Magne løste dette på en sporty måte og holdt talen selv. Han var innom gammel historikk fra 1814, og aktuelle tema fra nyere tid.
Menyen bestod av Innherredssodd og pølse med brød, noe som falt i smak. Etter middagen gjekk turen til Øygarden Stadion, hvor de minste fikk utfolde seg med høydehopping, sekkeløp og balansering av egg i en spiseskje. Alle øvelsene gjekk unna med stor innsats, mens den eldre gard var tilskuere og koste seg med is.
Etter endt dyst på Stadion bar det tilbake til forsamlingshuset på kaffe og kaker. Komiteen hadde gjort seg stor flid for å servere velsmakende kaker, og de gjekk ned på høykant. Etter loddtrekning og premieutdeling var det tid for å kunngjøre komiteen for juletrefesten, og med det var en fin 17. mai feiring til veis ende.

Bildegalleri fra 17,-maifeiringa på Nordvik.   Alle foto: Sverre Kjølstad

Publisert: 17. mai 2017, 23:35