Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
17.-feiring på Nordvik

17.-feiring på Nordvik

Sverre Kjølstad Onsdag 18. mai 2011

For den som er i 17. maikomiteen er det spenning med været hvert år. Skal man ordne seg med innendørs program, eller skal man håpe på værgudene og forberede seg på og holde til ute. I år var det svært dårlige værmeldinger på forhånd, og komiteen samlet seg til ”krisemøte” sist søndag for å legge opp til innendørs aktiviteter i tilfelle det ikke ble ”utvarannvær”. Da toget startet ved forsamlingshuset kl. 1330 var det lysning i skydekket, og marsjen ble gjennomført til Bergly og tilbake uten at det falt en dråpe. Etter talen til Elsa Jensvold var det tid for servering, og i år ble det brudd i tradisjonen med mangeårig Innherredssodd. Damene på kjøkkenet hadde dekket opp med et flott koldtbord, med kaffe, te, brus og saft til. Etter kommentarene etterpå var det tydelig at dette falt i smak.

Blæst’n musikkorps hadde meldt sin ankomst kl. 1545, men de kom allerede 20 min. før, og det ble full fart fra bordet for å få med seg utekonserten. Dette var virkelig musikere som kunne sine saker, og det ble et populært innslag. Imidlertid var ikke værgudene i godlage mens dette pågikk, og paraplyene kom opp som paddehatter blant forsamlingen. Musikerne lot seg ikke skremme av været, og fullførte konserten i fin stil. Men da kom og regnet for fullt!

Deretter var det tid for bløtkake og kaffe, og det virket som musikerne også satte pris på det som ble servert. I alle fall forsvant bløtkakene som dugg for solen, uten at vi tror at noen gjekk sultne fra bordet. Blæst’n fant seg godt til rette på Nordvik, og de ymtet frampå at de kunne tenke seg og komme tilbake neste år!

Så fikk endelig ungene slippe til, og det ble et lite opphold med regnet slik at vi kunne holde til utendørs. Både skotthyllkasting og 60 m ble gjennomført med stor innsats, og etterpå var det premieutdeling for alle som deltok. Konklusjonen må bli et vellykket arrangement tross ustabilt vær.

Publisert: 18. mai 2011, 22:00