Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Slemmestadstodaling

Slemmestadstodaling

Ole Petter Talgø Fredag 26. august 2011

Då er vi klare for eit nytt blogginnlegg, som vi har fått oversendt fra vår bloggansvarlege, Gjermund Moe. Denne gongen får vi høyre frå Ann Mari Husby.

Hvem er du, hvor bor du, hva gjør du til vanlig og hvorfor flyttet du?

Jeg heter Ann Mari Husby,født 1956 på Berget,Berja i Todalen som nr.3 av 4 søsken. Etter skolegang gikk eg halvt år på husmorskolen på Halsa, det var i 1973. Så reiste eg til østlandet for å ta meg sommerjobb på Dikemark sykehus, der min søster Gerd Johanne var. Der jobbet eg på ett stort kjøkken noen år før eg begynte i en barnehage.

Så traff eg Ivar Larsen i 1976 og vart samboer med han og flyttet til Slemmestad i 1980 og bur der fremdeles. Har 2 barn,en gutt på 30 år og en jente på 24 år. Har også fått ett herlig barnebarn, Fredrik på 15mnd.

Beskriv hvordan en vanlig dag ser ut.

Er så heldig att eg kan gå eller sykle på jobben. Jobber i helsesektoren,begynner kl.7.30 og er ferdig kl.15. Jobber som hjemmehjelp men akkurat no driver eg ett dagsenter for demente tre dager i uken. Har 60% stilling.

Har intresse for håndarbeide som eg har arvet fra min mor, Kitty, ellers løser eg kryssord eller leser litt bøker eller blader.

Har hytte i Numedalen så vi er en del der når vi har fri. Der blir det fisking og bærplukking.

Hvor ofte er du i Todalen og når får vi se deg igjen?

Prøver å ta en tur til Todalen en til to ganger i året. Var en tur i Todalen første uken i juni og da tok vi med mor en tur til Svinviks arboret og der var det fin blomstring.

Kommer du til å flytte til Todalen igjen?

Det blir nok ikkje å flytte til Todalen, men håper å få komme dit mange turer fremover.

Hvordan holder dialekta seg som utflytta todaling?

Det er ikkje så godt å holde på dialekten når en har bodd mesteparten av sitt liv på Slemmestad, men en prøver når en snakker med møringer her sydpå.

Hvem utfordrer du som utflytta todaling?

Jeg utfordrer Endre Husby.

Publisert: 26. august 2011, 05:11