Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
04 kå da??

04 kå da??

Elinor Bolme Tysdag 7. august 2012

Av og til kommer ånden over meg og ber med hunden på tur. Stort sett i nærområdet på kjente stier. Og dem er det mange av her i Todalen. Noen er godt merket, andre ikke. I går kveld var planen å ta en svipptur opp lia på innersiden av Lauvåa, retning Knuken. Terrenget er bratt, men stien jeg vanlig følger er fin. Etter en liten stund syntest jeg at rødflekkene var en antydning rødere enn sist gang.  Kanskje bare synsbedrag tenkte jeg, og fortsatte til en stein med 04 lyse mot meg. Jaha, 04? Det stod i alle fall ikke på siste tur. Da går jeg til jeg ser 03, var første tanken og la i vei oppover.

Stien deler seg her, og går du til høyre oppover kommer du til Knuken, og så til Lauvåfjellet til slutt. Intuisjonen sa ta til venstre, og du kommer nærmere 03 eller noe annet. Jeg har tidligere blitt fortalt at dette er en av flere veier til Lauvåfjellet, men ikke den mest vanlige. Og det kan bekreftes… Stien var her nylig oppgått og nymerket. Men høy vegetasjon, ulendt terreng og litt langt mellom rødmerkene gjorde det til en litt strabasiøs tur.

Etter hvert ble det kryssing av Lauvåa ved øvre Geitabrua. Og deretter fortsatte kliving oppover på yttersiden av bekkadalen.

Utsiktsmessig var det ikke så mye å skryte av, men litt av bygda skimtet en mellom krattet.

Og der det var på det bratteste sto det ei furu og «lurte» på om jeg behøvde hjelp…

Etter vel en time oppover i kun motbakke og tildels gjengrodd sti surret fortsatt tankene på hva 04 egentlig sto for. For steinen med nedtelling 03 var ikke å se. Feilplassering av tall kom opp som en god nummer to, altså 40 i stedet, som i 40 % helling motbakk…Eller er dette stien til Surnadal IL sin trimpost på Gråknollen? Eller til et av landstedene ved Lauvåvatnet?

Jeg utfordrer derfor nestemann som tar til venstre i «krysset» og som har tålmod til å gå dit merkingen fører, om å sende oss en bildeserie som dokumentasjon. Belønningen er heder og ære, og et todalen.no krus.

Vel nede igjen! Knuken er toppen rett over taket på Gudvang (gult). Lauvåa renner i dalsøkket, og Gråknollen skal være slik ca helt opp til venstre i øvre uklare bildekant.

Først publisert: 7. august 2012, 07:00 - Sist oppdatert: 9. august 2012, 08:27