Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
«La Traviata» på Stangvikfestivalen ’10

«La Traviata» på Stangvikfestivalen ’10

Ole Petter Talgø Onsdag 24. mars 2010

Frå Stangvikfestivalen ’10 har vi fått pressemelding om operaen «La Traviata» og vi siterer kva dei skriv:

STANGVIKFESTIVALEN ’10 vil med dette informere om sitt arrangement, ”La Traviata” en opera av Giuseppe Verdi som settes opp i Bondehuset i Stangvik lørdag den 27. mars.

La Traviata (omtrentlig: «den falne») er en opera i tre akter. Den anerkjennes som en av operahistoriens fremste operaer, og har en enorm popularitet. I Bondehuset vil du oppleve en intim operaforestilling som varer i en stor time.

Operaen handler kort og godt om selskapsdamen Violetta Valery, og hvordan den fornemme faren (Giorgio Germont) til Violettas kjæreste (Alfredo) forsøker å presse henne til å avslutte forholdet. Det vil skape skandale at sønnen er sammen med en selskapsdame. Violetta blir dødssyk, men alle rekker å tilgi hverandre før hun dør. I Bondehuset lørdag den 27. mars vil du kunne oppleve sangerne Minda Fiskum, Halvor Kjerkreit, John K. Karlsen og Trygve Brøske på piano.

Minda Fiskum og John K. Karlsen

For å forstå historien må man ha et visst overblikk over 1800-tallets seksualmoral og visse realiteter i datidens England og Frankrike; Det var ganske vanlig for overklassens menn å ha elskerinner fra lavere klasser som de støttet økonomisk. Virksomheten lar seg utvilsomt klassifisere som prostitusjon, dog var det ikke snakk om gateprostituerte. Dette var profesjonelle selskapsdamer. Ikke ulikt dagens eskorter som ledsager sine kunder på festligheter og andre anledninger.

Vi åpner dørene ca. kl. 18.00 og forestillingen starter ca. kl. 20.00. I forkant og etterkant av forestillingen vil det bli mulighet for å kjøpe både mat og drikke. Vi ønsker alle vel møtt!

Publisert: 24. mars 2010, 05:00