Hopp under nyhetssakene
S/T/K/U G14 klart best!

Knut Haugen, IL Søya Onsdag 2. juni 2010
Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen G14 tok en overbevisende 7-1 seier mot AK/KHF/Gry på Ålvundfjord stadion onsdag 2. juni.  Dermed avgjorde hjemmelaget «duellen» mot averøyingene og sikret 3. plassen i den innledende vårserien. Begge lag går sammen med Sunndal og CFK videre til finalespillet mot de 3 beste romsdalslagene (som trolig blir Molde 1, Molde 4 og Træff).

Dagens motstander lå før dagens kamp på samme poengsum som oss, og vi forventet en kamp mellom to jevnbyrdige lag. Men vi satte standarden tidlig, og kampens første scoring kom etter bare 8 minutter da Bjørnar Melkild lurte seg mellom midtstopperne til AK og satte ballen til side for keeper. Utover 1. omgangen var det ganske jevnt spillemessig, men AK spilte seg ikke til noen sjanser. Like før pause fikk vi to raske mål, først da Ørjan Nes Haugen samspilte godt med Bjørnar Melkild – og førstnevnte satte ballen i mål. Og like etter scoret Tore Kvande et nydelig mål fra hjørnet av 16-meteren, og vi kunne gå til pause med en betryggende 3-0 ledelse. Tidlig i 2. omgang tok Brage Hauglann Talgø ansvaret og tråklet seg forbi 4-5 averøyinger bør han til slutt ble felt i klar scoringsposisjon og fikk straffe.  Straffen satte Bjørnar Melkild sikkert i mål. Averøy-laget fikk sin redusering på et langskudd i langhjørnet som vår gode keeper Markus Nerdal Søraas nesten fikk fistet utenfor. Vårt femte mål kom da Ørjan Nes Haugen brukte sin fart og styrke og gikk gjennom AK-forsvaret og satte ballen enkelt til side for keeper. Ikke lenge etter ble Odin Kårvatn spilt fri på høyre side, og scoret sitt første G14-mål – bare noen sekunder etter at han kom inn fra innbytterbenken!  Bjørnar Melkild scoret sitt tredje mål for dagen på et flott frispark fra ca 18 meter noen minutter før slutt – og dermed seier 7-1 !    AK/KHF/GRY har vist til dels gode resultater i det siste, men i dag var det ingen tvil om hvem som var best.  Meget sterk kamp av våre gutter og jenter i kveld, der spesielt 2. omgang var bra. Men det er fortsatt ting å rette på, bl.a. kan vi fortsatt bli mye bedre i pasningsspillet.

Nå venter første serierunde i finalespillet og kampen om kretsmesterskapet allerede onsdag 9. juni. Vi skal spille 3 kamper før ferien og 9 kamper i høst. Kampoppsettet foreligger trolig før helga. Våre spillere har vist en god utvikling i løpet av våren, og vi ser fram til resten av sesongen – i kamper mot kretsens aller beste G14-lag.

På bildet ser vi kampens målscorere, fra venstre Ørjan Nes Haugen (2), Tore Kvande (1), Bjørnar Melkild (3) og Odin Kårvatn (1).

Publisert: 2. juni 2010, 23:24