Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Images tagged "non-des-2012"

Først publisert: 27. juli 2021, 16:48 - Sist oppdatert: ,

Nyheter knytta til Images tagged "non-des-2012"

Stangvikmålarane med utstilling

Bjørn Gunnar Ansnes Tysdag 27. juli 2021

Galleri Bondehuset er glade for å kunne presentere utstillinga Opera Visuale (Visuelle verk) med stangvikmålarane, Anne Grete Kvendset, Rannveig Brøske og Berit Anne Botten Røkkum. Opninga er i forkant av Operakvelden fredag 30.juli kl 17:00.


Status koronavaksineringa i Surnadal kommune

Bjørn Gunnar Ansnes Tysdag 27. juli 2021

Også Surnadal får litt fleire vaksinedosar i vekene som kjem. Dette gjer at alle innbyggjarane i Surnadal kommune vil ha fått første dose ei veke tidlegare enn det som tidlegare har vore estimert. Sjølv om kommunen får fleire soder, så er framleis intervallet mellom første og andre dose 12 veker.


Tropenatt med eit naudskrik…

Jon Olav Ørsal Tysdag 27. juli 2021

Måndag var nok ein av dei varmaste dagane så langt i sommar.  Det låg faktisk godt an for å bli tropenatt både før og etter midnatt på fleire av dei internettbaserte temperaturmålarane rundt omkring i bygda – frå Kvennset til Kårvatn.  


Uvanleg fangst i Toåa for Rune Holtberget

Jon Olav Ørsal Sundag 25. juli 2021

Rune Holtberget fikk ei litt artig oppleving i Romåhølen søndag.  Han såg at at var noko som rørte seg i vatnet like ved land – like i nærleiken av gapahuken ved Romåhølet. Rune oppdaga at det var ein laks som truleg var skadd, og kledde av seg og vassa uti for å prøve å få på land laksen.


Sykkeltrim på onsdag

Bjørn Gunnar Ansnes Sundag 25. juli 2021

Onsdag 28.juli klokka 18:00 inviterer Trimgruppa i Todalen Idrettslag alle til sykkeltrim. Ruta som skal syklast er ikkje bestemt enda, men oppmøte er på Bordholmen stadion klokka 18:00. Trimgruppa håper, sjølv om det er ferietid, at folk kjem syklande og blir med på sykkeltrim!


Ta turen i turstien langs Toåa.

Jon Olav Ørsal Laurdag 24. juli 2021

Toåa tursti har vi nok omtal fleire gong tidlegare, men reknar med at det er på sin plass med litt repetisjon.  Det er nok mange tilreisande turistar i Todalen som treng tips til turar og aktivitetar for både store ogs små.  Toåa tursti vart teken i bruk til ferien i 2020, og er eit prosjekt som er bygd ut i regi av Todalen idrettslag. 


Multifunkjonsbygg som feriesyssel

Jon Olav Ørsal Fredag 23. juli 2021

På vegkanten på Hauamyrå er Anton Brusethaug i gang med byggeverksemd.  Vi tek ein stopp for å sjå på nybygget, som ikkje akkurat er noko storprosjekt.  Men det tek iallfall form som eit nytt hus. Dette er litt feriesyssel for Anton, og han fortel at det gamle huset som stod der hadde råtna opp etter lang og tru teneste på vegkanten. 


Telia har «ingen tjeneste»

Jon Olav Ørsal Onsdag 21. juli 2021

Telia sin basestasjon i Todalen er ute av drift onsdag ettermiddag. Om det er bare i Todalen eller om det er mer omfattende problem veit vi ikke noe om i skrivende stund. Men vi har tilgang til internett så telefonen kan brukes i wifi-modus – eller om du har IP-telefoni.  


Kyrkjeklokkene ringer torsdag 22.juli

Bjørn Gunnar Ansnes Onsdag 21. juli 2021

I morgon er det ti år sidan angrepet på Regjeringskvartalet og på Utøya, der til saman 77 menneske vart drepne. I samband med tiårsmarkeringa av denne dystre hendinga 22.juli 2011, vil alle kyrkjeklokkene, over heile landet, ringe i fem minutt, frå klokka 12:00 – 12:05 torsdag 22.juli. 


«Gullrush» i Bondehuset

Bjørn Gunnar Ansnes Tysdag 20. juli 2021

Hausten 2018 gjorde musikalen «stjernestøv», om gullrushet til Klondike stor suksess i Surnadal og Sunndal. No kjem konsertversjonen, med premiere i Bondehuset torsdag 5.august klokka 18:00. 


Sommarakademi på Stangvik Prestegard – Kulturspinneriet

Jon Olav Ørsal Måndag 19. juli 2021

Måndag 26 juli startar Stangvikfestivalen og Operaen i Kristiansund sitt sommarakademi for unge sangarar. I ei veke ska unge sangtalent fra midt-Noreg bo og arbeide på Stangvik Prestegard-Kulturspinneriet. Instruktører i verdsklasse skal skolere neste generasjon operasongarar. Fredag skal det haldast konsert i Bondehuset, Stangvika, og lørdag går turen til Knudtzonlunden på Frei i Kristiansund.


Prima fiskarelv etter regnvêret

Jon Olav Ørsal Sundag 18. juli 2021

Den siste veka har det nok vore i minstelaget med vassføring for laksefisket i Toåa.  I går kveld var det imidlertid vêromskifte og ein god del regn utover kvelden og natta.  Det har ført til at Toåa har auka vassføringa fra rundt 2,3 m3/sek i går ettermiddag – til 13,2 m3/sek på målinga no kl 17:00 søndag.