Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Randonee - Kårvatn/Tydalsnebba

Norgescup randonee, Kårvatn 23-24 februar 2019

Norgescup randonee, Kårvatn 23-24 februar 2019

Last ned liste med påkrevd utstyr

Lørdag, Randoneecup Individuell

Kl. 09:45 briefing
Kl. 10:00 start trimklasse uten tid
Kl. 11:00 start trimklasse
Kl. 12:00 start norgescup

Bankett på Todalen Brygge på kvelden. 200,- for deltakere og funksjonærer. 350,- for andre
Påmelding innen fredag 22 februar 22:00
Påmelding bankett

Resultat individuell lørdag

 

Søndag, Randoneecup Sprint

Kl. 09:45 briefing
Kl. 11:00 start prolog

Startkontingent aktive, junior/senior: 300/400,- + lisens (kr. 60,- til og med 25 år, kr. 150,- for de over).
Startkontingent trim: 100,- + lisens
Norske deltagere betaler ved påmelding, via MinIdrett.

Påkrevd utstyr

Krav til utstyr som alle må ha med seg i randoneekonkurranser:

 • Ryggsekk
 • Sender/Mottaker (457 kHz)
 • Spade med skaft, blad minst 20x20cm, originalt og umodifisert
 • Søkestang, minst 240 cm, minst 10mm i diameter
 • Godkjent hjelm. (Må sitte korrekt på hodet ved nedkjøring samt bratte passasjer oppover)

Ved Norgescuprenn er det i tillegg krav til følgende utstyr:

 • 1 par feller. Feller fra ville dyr er ikke tillatt.
 • 2 lag benklær og 3 lag på overkroppen derav ett lag vindtett i passende størrelse. Klærne kan være på kroppen eller i sekken.
 • Hansker og lue
 • Skibriller
 • Redningsfoil
 • Fløyte

Juryen kan og kreve ytterligere forsterkningsplagg, votter, hodelykt, stegjern (minst 10 tagger, umodifisert som skal bæres i ryggsekk med tagger mot tagger), og umodifisert klatresele godkjent av UIAA dersom løype eller værforhold krever dette.

Påmelding

Lørdag:
Påmelding aktive lørdag
Påmelding trim med tid
Påmelding trim uten tid
Foreign athletes saturday

Søndag:
Påmelding aktive søndag
Foreign athletes sunday

 

Trase lørdag er tilnærmet identisk med i fjor:

Herrer senior (og veteran) går to turer på toppen, altså opp nr 3, ned nr 4, opp nr 5 igjen, og ned nr 6.
Damer senior og juniorklasser, samt trim med tid (må ha hjelm), går opp 3 og ned 6.
Trim uten tid opp 3 og ned 4 deretter grønn trase bort til stigning 7.

Bestilling av overnatting: Gudmund Kårvatn mailto:gudmund@kaarvatn.no

Veibeskrivelse: http://www.goo.gl/maps/52l6g

Først publisert: 30. desember 2010, 09:54 - Sist oppdatert: 23. februar 2019, 16:55

Nyheter knytta til Norgescup randonee, Kårvatn 23-24 februar 2019

Til semifinalen i Villars i Sveits

Jon Olav Ørsal Fredag 17. mars 2023

Denne helga er randoneelandslagets ungdomar på utror til UWC (Ungdoms World Cup) Villars i Sveits.  Det vil seie at Malin Indergård (U18 Women) og Erik Kårvatn (U20 Men) har delteke i sprinten i dag – og skal delta igjen i Induviduell komande søndag.  


Erik med norske farger til VM i Spania

Jon Olav Ørsal Laurdag 11. februar 2023

Erik Kårvatn som representerer  Trollheimen Fjellsportklubb er teken ut til VM i Randone i i Boi Taüll, Spania.  No er det nøyaktig 2 veker til VM startar, og Erik driv no og finpussar forma – jobbar mellom anna med å få opp farten på sprinten.


Kårvatn Skimo: – Ta her har vore ei kjempehelg

Jon Olav Ørsal Sundag 5. februar 2023

Vi kan trygt seie oss enige med Gudmnd Kårvatn når han karakteriserer denne helga med Kårvatn Skimo og NM i randonee som ei kjempehelg.  To vellukka renn er vel i hamn, og er gjemmomført til punkt og prikke.  Lokale heltar har fått vist kva dei står for og Erik Kårvatn kan skilte med to NM-titlar på heimebane – rett nok har han vore åleine i klassen sin – Menn U-20, men han hadde i dag  beste tid på vertikalen, og var i mål på 25:07.5.  Vi lar oss imponere av det. 


Kårvatn Skimo med rekorddeltaking

Jon Olav Ørsal Laurdag 4. februar 2023

Med 57 deltakarar på startstreken i dagens individuell så er dette ein solid rekord for Skimo Kårvatn 2023, som samtidig var NM i randonee for 2023.  I dag var det ingen som kunne tukte Kilian Jornet Burgada – spanjol som går for Måndalen, som kom i mål på tida 1:18:47 som hadde Hans-Inge Klette hakk i hel, men 45 sekund etter. På tredjeplass Trym Dalset Lødøen, 1 sekund etter.  Men norgesmester var Klette, med Lødøen på andre og Jonas Petter Engdal på tredje. I klassen menn U20 vart Erik Kårvatn best på tida 1:25:49 og dermed vart han norgesmester på heimebane


Kårvatn Skimo: – Tidenes startfelt på laurdag

Jon Olav Ørsal Fredag 3. februar 2023

Da påmeldingsfristen gikk ut var det rundt 60 påmeldte, og det ligg an til å bli det sterkaste startfeltet som nokon gong har vore på norsk jord, seier Gudmund Kårvatn. Han er ein av randonee-gründerane og  har stått bak konkurransane i Dalalia på 11. året. Han fortel at det er deltakarar frå Tromsø i nord, til Italia i sør – tilsaman er det 8 nasjonalitetar som stiller på startstreken laurdag – av dei sterkaste korta er nok spanjolen Kilian Jornet Burgada og kona Emilie Forsberg som stiller til start. 


NM på Kårvatn: – Fine forhold i Dalalia etter snøfallet

Jon Olav Ørsal Onsdag 1. februar 2023

Det er kjempefine forhold i Dalaia etter det siste snøfallet.  I dag har det delvis vore blå himmel og sol, og Gudmund Kårvatn har vore oppå lia på inspeksjonsrunde for å sjekke forholda med tanke på helgas randonee-NM.  Han rapporterer om kjempefine forhold nedover Dalalia – faktisk er det sjelden det er så fine forhold ned lia som no, seier han.  I dag har Jan Hafsås vore oppe med fly, og vi kan vise ferske bilder frå området rundt Tydalsnebba – og det ser lovende ut.


Klart for Kårvatn Skimo – 4. og 5. februar er det i Todalen det skjer

Jon Olav Ørsal Tysdag 31. januar 2023

Denne helga er det full fart, og aldri har vel engasjementet og interessen vore større enn i år, fortel Gudmund Kårvatn, som melder om stor interesse for årets arrangement.  – Han fortel at det alt no er påmeldingar frå Tromsø i nord og mange frå randonee-miljøet i Romsdalen, slik at vi kanskje får oppleve tidenes heat i Dalalia. Fleire nye namn er det også, så dette blir spennande. 


Kårvatn Skimo: – Velkomen til bankett

Jon Olav Ørsal Måndag 30. januar 2023

I samband med NM i randonee på Kårvatn nestee helg blir det arrangert ein bankett i Todalen ungdomshus, laurdag 4. februar kl 19:00.   Det er ein felles bankett for løparar, funskjonærar og for alle andre som har lyst til å være med.   Der blir det servert jegergryte frå HammerStuene som hovudrett og etterpå blir det servert kaffe.  


Vel blåst for vellukka Kårvatn Sky Race – oppdatert med fotogalleri

Jon Olav Ørsal Laurdag 20. august 2022

Den nye trasèn for Kårvatn Sky Race fikk ein skikkeleg elddåp da Fredrik Bruseth kom først i mål på den 27 km lange runden i fjella ovafor Kårvatn. Bruset etablerte dermed løyperekord på 3.31,50, medan Martin Fossen kom på 2.-plass med 4.05,21 og Thomas Sandhaug kom på 3.plass med 4.05,29. Erik Kårvatn låg egentleg godt an i løypa, men måtte gi seg på grunn av etterdønningar etter luftvegssjukdom. 18 deltakarar i herreklassen på 27 km. Totalt var det 57 deltakarar under årets Kårvatn Sky Race som altså er det fjerde i rekkja.


Hovudfeltet stakk til fjells

Jon Olav Ørsal Laurdag 20. august 2022

Presis kl 11 stakk hovudfeltet til fjells fra startportalen utafor butikken til Kårvatn Fjellutstyr. Hovudfeltet er alle som løper 15 km konkurranse og alle på 27-km trasèn. Begge er heilt nye trasèar som det er knytt stor spenning til. Først ut var Erik Kårvatn som også skal forsvare fjorårets seier, og det er nok ingen bakdel å være lommekjent i området.


Første pulje har starta – på veg til fjells

Jon Olav Ørsal Laurdag 20. august 2022

Starten gikk kl 10 for klassane trk og familie. Familieklassen følgjer 2-km løype opp til Naustådalssetra, medan trimklassen følgjer 15-km trasèn vidare opp mot Kvennåbotn og utover til Talgønebba og inn mot målgang på Kårvatn.


Kårvatn Sky Race – haustens finaste løpetur

Jon Olav Ørsal Onsdag 17. august 2022

Det er faktisk inga overdriving – den nye trasen for Kårvatn Sky Race er rett og slett ein fin tur, og samanlikna med den gamle trasen så er det meir sti og mindre urlendt terreng. Farten bestemmer du sjølv, men er du ute etter ein fin trimtur så er 15 km-trasen ein ypparleg sjanse til å bli kjent i dei flotte fjellområda ved Kårvatn