Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Randonee - Kårvatn/Tydalsnebba

Norgescup randonee, Kårvatn 23-24 februar 2019

Norgescup randonee, Kårvatn 23-24 februar 2019

Last ned liste med påkrevd utstyr

Lørdag, Randoneecup Individuell

Kl. 09:45 briefing
Kl. 10:00 start trimklasse uten tid
Kl. 11:00 start trimklasse
Kl. 12:00 start norgescup

Bankett på Todalen Brygge på kvelden. 200,- for deltakere og funksjonærer. 350,- for andre
Påmelding innen fredag 22 februar 22:00
Påmelding bankett

Resultat individuell lørdag

 

Søndag, Randoneecup Sprint

Kl. 09:45 briefing
Kl. 11:00 start prolog

Startkontingent aktive, junior/senior: 300/400,- + lisens (kr. 60,- til og med 25 år, kr. 150,- for de over).
Startkontingent trim: 100,- + lisens
Norske deltagere betaler ved påmelding, via MinIdrett.

Påkrevd utstyr

Krav til utstyr som alle må ha med seg i randoneekonkurranser:

 • Ryggsekk
 • Sender/Mottaker (457 kHz)
 • Spade med skaft, blad minst 20x20cm, originalt og umodifisert
 • Søkestang, minst 240 cm, minst 10mm i diameter
 • Godkjent hjelm. (Må sitte korrekt på hodet ved nedkjøring samt bratte passasjer oppover)

Ved Norgescuprenn er det i tillegg krav til følgende utstyr:

 • 1 par feller. Feller fra ville dyr er ikke tillatt.
 • 2 lag benklær og 3 lag på overkroppen derav ett lag vindtett i passende størrelse. Klærne kan være på kroppen eller i sekken.
 • Hansker og lue
 • Skibriller
 • Redningsfoil
 • Fløyte

Juryen kan og kreve ytterligere forsterkningsplagg, votter, hodelykt, stegjern (minst 10 tagger, umodifisert som skal bæres i ryggsekk med tagger mot tagger), og umodifisert klatresele godkjent av UIAA dersom løype eller værforhold krever dette.

Påmelding

Lørdag:
Påmelding aktive lørdag
Påmelding trim med tid
Påmelding trim uten tid
Foreign athletes saturday

Søndag:
Påmelding aktive søndag
Foreign athletes sunday

 

Trase lørdag er tilnærmet identisk med i fjor:

Herrer senior (og veteran) går to turer på toppen, altså opp nr 3, ned nr 4, opp nr 5 igjen, og ned nr 6.
Damer senior og juniorklasser, samt trim med tid (må ha hjelm), går opp 3 og ned 6.
Trim uten tid opp 3 og ned 4 deretter grønn trase bort til stigning 7.

Bestilling av overnatting: Gudmund Kårvatn mailto:gudmund@kaarvatn.no

Veibeskrivelse: http://www.goo.gl/maps/52l6g

Først publisert: 30. desember 2010, 09:54 - Sist oppdatert: 23. februar 2019, 16:55

Nyheter knytta til Norgescup randonee, Kårvatn 23-24 februar 2019

Vel blåst for vellukka Kårvatn Sky Race – oppdatert med fotogalleri

Jon Olav Ørsal Laurdag 20. august 2022

Den nye trasèn for Kårvatn Sky Race fikk ein skikkeleg elddåp da Fredrik Bruseth kom først i mål på den 27 km lange runden i fjella ovafor Kårvatn. Bruset etablerte dermed løyperekord på 3.31,50, medan Martin Fossen kom på 2.-plass med 4.05,21 og Thomas Sandhaug kom på 3.plass med 4.05,29. Erik Kårvatn låg egentleg godt an i løypa, men måtte gi seg på grunn av etterdønningar etter luftvegssjukdom. 18 deltakarar i herreklassen på 27 km. Totalt var det 57 deltakarar under årets Kårvatn Sky Race som altså er det fjerde i rekkja.


Hovudfeltet stakk til fjells

Jon Olav Ørsal Laurdag 20. august 2022

Presis kl 11 stakk hovudfeltet til fjells fra startportalen utafor butikken til Kårvatn Fjellutstyr. Hovudfeltet er alle som løper 15 km konkurranse og alle på 27-km trasèn. Begge er heilt nye trasèar som det er knytt stor spenning til. Først ut var Erik Kårvatn som også skal forsvare fjorårets seier, og det er nok ingen bakdel å være lommekjent i området.


Første pulje har starta – på veg til fjells

Jon Olav Ørsal Laurdag 20. august 2022

Starten gikk kl 10 for klassane trk og familie. Familieklassen følgjer 2-km løype opp til Naustådalssetra, medan trimklassen følgjer 15-km trasèn vidare opp mot Kvennåbotn og utover til Talgønebba og inn mot målgang på Kårvatn.


Kårvatn Sky Race – haustens finaste løpetur

Jon Olav Ørsal Onsdag 17. august 2022

Det er faktisk inga overdriving – den nye trasen for Kårvatn Sky Race er rett og slett ein fin tur, og samanlikna med den gamle trasen så er det meir sti og mindre urlendt terreng. Farten bestemmer du sjølv, men er du ute etter ein fin trimtur så er 15 km-trasen ein ypparleg sjanse til å bli kjent i dei flotte fjellområda ved Kårvatn


Kårvatn Sky Race 2022 – klart for start laurdag 20. august

Jon Olav Ørsal Onsdag 10. august 2022

Neste laurdag, den 20. august, er det klart for start i årets Kårvatn Sky Race 2022. Det er no opna for påmelding, og det er det ingen grunn til å vente med, seier Gudmund Kårvatn som er primus motor for løpet som arrangerast i regi av Trollheimen Fjellsportklubb. Den store nyheita i år er at det er heilt ny trasse for alle 4 løypene


Erik Kårvatn: Det blir ein sesong som gjelder

Jon Olav Ørsal Torsdag 7. juli 2022

Neste sesong blir ein sesong som gjelder for meg, seier Erik Kårvatn og siktar til at han har fått fornya tillit til landslaget, og at det er siste år som junior. Det blir nok ein viktig sesong med tanke på å etablere seg i herreklassen på landslaget. Til hausten startar Erik studier i Meråker, og han reknar med å få god hjelp til dette oppi der. No først blir det to år i Meråker – sia kan det bli aktuelt å ta bachelor og da kan det bli aktuelt å ta minst 3 år til. Vi får sjå, seier han?


Randorenn og litt omkring – sjå om du ser kjentfolk

Jon Olav Ørsal Sundag 27. februar 2022

Under skirennet i helga vart det fotografert litt rundt omkring og  i tilleg har vi fått bilder med mange bidragsytarar som vi ikkje har hatt høve til å vise. Derfor har vi laga bildegalleri der vi presenterer nokre av bileta, og der du kan bla gjennom i ro og mak.  Kanskje er det nokon du kjenner som er med på bileta – eller du berre har lyst til å sjå.  Til alle bidragsytarar seier vi tusen takk og håper at dei kjem til sin rett her i galleriet.


Kårvatn Skimo 2022 – Jonathan Albon vart raskast i Dalalia

Jon Olav Ørsal Sundag 27. februar 2022

Under søndagens konkurranse i vertikal var det Jonathan Albon som var raskast til topps på tida 24.14,9, medan gårdagens vinnar Vegard Øie kom på 2.-plass med 24:26.8 – eller 11,9 sekund etter. På tredjeplass kom Petter Engdal med tida 25:55.1.


Kårvatn Skimo: Vellukka individuell i Dalalia

Jon Olav Ørsal Laurdag 26. februar 2022

Vegard Øie gikk til topps i laurdagens konkurranse i individuell på Kårvatn. Vegard leia næast frå start til mål, men fikk kamp heilt til målstreken av Jonathan Albon som kom i mål berre 6 tideler etter Øie.  – Spenning var også knytt til Erik Kårvatn på heimebane.  Han fikk ein fin 2.-plass, 2,42 etter Trym Dalset Lødøen i mål.


Snart klart for start på Kårvatn Skimo…

Jon Olav Ørsal Laurdag 26. februar 2022

I dag er det start for Kårvatn Skimo i Todalen.  Det er mye snø og godt føre, og vêrgudane ser ut til å være på arrangørens side når startskotet går kl 11 for individuell NC og ungdomscup og kl 10 for trim- og turklasse. Dagens løype er litt tilpassa vêr- og føretilhøva, og vil bestå v 1650 høgdemeter – U20 og trim vil være 1400 meter og trim-/ungdom får 900 høgdemeter.


Kårvatn Skimo 2022 i startgropa

Jon Olav Ørsal Fredag 25. februar 2022

I helg går Kårvatn Skimo 2022 av stabelen, og sjølv om vêrgudane lagar utfordingar for arrangøren Trollheimen Fjellsportklobb så går arrangementet nærast som planlagt.  Gudmund Kårvatn fortel at løypemannskapet er i fullt arbeid med merking og rydding av løyper og skiftesoner.  Vêr og føretilhøva har gjort at ein må legge om løypene og unngå å bruke toppane, men heller bruke Dalalia i større omfang.  Med andre ord blir det to turar opp Dalaia i staden for topptur til Tydalsnebba, men det blir slett ikkje mindre krevjande, seier Gudmund.


Vær- og fartsfylt helg i Vassfjellet i Klæbu

Jon Olav Ørsal Tysdag 18. januar 2022

For første gong arrangerte Trondheim Randoneeklubb NM og NorgesCup.  Laurdag var det NM i distansen Vertikal, som enkelt og greit består i å kome seg raskast til topps. Dette lokka mange også frå andre kondisjonsidrettar.  Verdt å nevne at nokre av verdas beste fjelløparar stilte til start, slik som Jonathan Albon, Henriette Albon og Johan Bugge ( som vann NM tittelen).