Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Randonee - Kårvatn/Tydalsnebba

Norgescup randonee, Kårvatn 23-24 februar 2019

Norgescup randonee, Kårvatn 23-24 februar 2019

Last ned liste med påkrevd utstyr

Lørdag, Randoneecup Individuell

Kl. 09:45 briefing
Kl. 10:00 start trimklasse uten tid
Kl. 11:00 start trimklasse
Kl. 12:00 start norgescup

Bankett på Todalen Brygge på kvelden. 200,- for deltakere og funksjonærer. 350,- for andre
Påmelding innen fredag 22 februar 22:00
Påmelding bankett

Resultat individuell lørdag

 

Søndag, Randoneecup Sprint

Kl. 09:45 briefing
Kl. 11:00 start prolog

Startkontingent aktive, junior/senior: 300/400,- + lisens (kr. 60,- til og med 25 år, kr. 150,- for de over).
Startkontingent trim: 100,- + lisens
Norske deltagere betaler ved påmelding, via MinIdrett.

Påkrevd utstyr

Krav til utstyr som alle må ha med seg i randoneekonkurranser:

 • Ryggsekk
 • Sender/Mottaker (457 kHz)
 • Spade med skaft, blad minst 20x20cm, originalt og umodifisert
 • Søkestang, minst 240 cm, minst 10mm i diameter
 • Godkjent hjelm. (Må sitte korrekt på hodet ved nedkjøring samt bratte passasjer oppover)

Ved Norgescuprenn er det i tillegg krav til følgende utstyr:

 • 1 par feller. Feller fra ville dyr er ikke tillatt.
 • 2 lag benklær og 3 lag på overkroppen derav ett lag vindtett i passende størrelse. Klærne kan være på kroppen eller i sekken.
 • Hansker og lue
 • Skibriller
 • Redningsfoil
 • Fløyte

Juryen kan og kreve ytterligere forsterkningsplagg, votter, hodelykt, stegjern (minst 10 tagger, umodifisert som skal bæres i ryggsekk med tagger mot tagger), og umodifisert klatresele godkjent av UIAA dersom løype eller værforhold krever dette.

Påmelding

Lørdag:
Påmelding aktive lørdag
Påmelding trim med tid
Påmelding trim uten tid
Foreign athletes saturday

Søndag:
Påmelding aktive søndag
Foreign athletes sunday

 

Trase lørdag er tilnærmet identisk med i fjor:

Herrer senior (og veteran) går to turer på toppen, altså opp nr 3, ned nr 4, opp nr 5 igjen, og ned nr 6.
Damer senior og juniorklasser, samt trim med tid (må ha hjelm), går opp 3 og ned 6.
Trim uten tid opp 3 og ned 4 deretter grønn trase bort til stigning 7.

Bestilling av overnatting: Gudmund Kårvatn mailto:gudmund@kaarvatn.no

Veibeskrivelse: http://www.goo.gl/maps/52l6g

Først publisert: 30. desember 2010, 09:54 - Sist oppdatert: 23. februar 2019, 16:55

Nyheter knytta til Norgescup randonee, Kårvatn 23-24 februar 2019

Randorenn og litt omkring – sjå om du ser kjentfolk

Jon Olav Ørsal Sundag 27. februar 2022

Under skirennet i helga vart det fotografert litt rundt omkring og  i tilleg har vi fått bilder med mange bidragsytarar som vi ikkje har hatt høve til å vise. Derfor har vi laga bildegalleri der vi presenterer nokre av bileta, og der du kan bla gjennom i ro og mak.  Kanskje er det nokon du kjenner som er med på bileta – eller du berre har lyst til å sjå.  Til alle bidragsytarar seier vi tusen takk og håper at dei kjem til sin rett her i galleriet.


Kårvatn Skimo 2022 – Jonathan Albon vart raskast i Dalalia

Jon Olav Ørsal Sundag 27. februar 2022

Under søndagens konkurranse i vertikal var det Jonathan Albon som var raskast til topps på tida 24.14,9, medan gårdagens vinnar Vegard Øie kom på 2.-plass med 24:26.8 – eller 11,9 sekund etter. På tredjeplass kom Petter Engdal med tida 25:55.1.


Kårvatn Skimo: Vellukka individuell i Dalalia

Jon Olav Ørsal Laurdag 26. februar 2022

Vegard Øie gikk til topps i laurdagens konkurranse i individuell på Kårvatn. Vegard leia næast frå start til mål, men fikk kamp heilt til målstreken av Jonathan Albon som kom i mål berre 6 tideler etter Øie.  – Spenning var også knytt til Erik Kårvatn på heimebane.  Han fikk ein fin 2.-plass, 2,42 etter Trym Dalset Lødøen i mål.


Snart klart for start på Kårvatn Skimo…

Jon Olav Ørsal Laurdag 26. februar 2022

I dag er det start for Kårvatn Skimo i Todalen.  Det er mye snø og godt føre, og vêrgudane ser ut til å være på arrangørens side når startskotet går kl 11 for individuell NC og ungdomscup og kl 10 for trim- og turklasse. Dagens løype er litt tilpassa vêr- og føretilhøva, og vil bestå v 1650 høgdemeter – U20 og trim vil være 1400 meter og trim-/ungdom får 900 høgdemeter.


Kårvatn Skimo 2022 i startgropa

Jon Olav Ørsal Fredag 25. februar 2022

I helg går Kårvatn Skimo 2022 av stabelen, og sjølv om vêrgudane lagar utfordingar for arrangøren Trollheimen Fjellsportklobb så går arrangementet nærast som planlagt.  Gudmund Kårvatn fortel at løypemannskapet er i fullt arbeid med merking og rydding av løyper og skiftesoner.  Vêr og føretilhøva har gjort at ein må legge om løypene og unngå å bruke toppane, men heller bruke Dalalia i større omfang.  Med andre ord blir det to turar opp Dalaia i staden for topptur til Tydalsnebba, men det blir slett ikkje mindre krevjande, seier Gudmund.


Vær- og fartsfylt helg i Vassfjellet i Klæbu

Jon Olav Ørsal Tysdag 18. januar 2022

For første gong arrangerte Trondheim Randoneeklubb NM og NorgesCup.  Laurdag var det NM i distansen Vertikal, som enkelt og greit består i å kome seg raskast til topps. Dette lokka mange også frå andre kondisjonsidrettar.  Verdt å nevne at nokre av verdas beste fjelløparar stilte til start, slik som Jonathan Albon, Henriette Albon og Johan Bugge ( som vann NM tittelen).


Trollheimen Fjellsportklubb: Fin og lærerik dag i fjellet…

Jon Olav Ørsal Laurdag 8. januar 2022

Vi har hatt en bra kursdag i fjellet, med praktisk instruksjon om ting som det er nødvendig å kunne dersom du skal drive med randonee.  – Vi har blant annet lært om veivalg, basis skredvett, gå-teknikk og bruk av sender/mottaker i skredredning, seier Arnt Owe Røed som var instruktør. Han skryter av ungdommene som deltok på kursdagen og skryter også av været og føret fjellet bydde på. 


Erik gjekk til topps på heimebane under Kårvatn Sky Run 2021

Jon Olav Ørsal Laurdag 21. august 2021

Under laurdagens konkurranse på 29 km på Kårvatn Sky Run 2021 var det ingen som klarte å hamle opp med Erik Kårvatn. morten Antonsen låg lenge først, med Erik på andreplass.  Det var på tur ned frå Slanglifjellet til Tovatna at Erik ga gass og etter det var han uslåeleg på turen inn til mål.  Erik kom i mål på 3:31:21.  På andreplass kom Morten Antonsen 1:24 etter og på tredjeplass kom Fredrik Bruseth på 3:33:38.  


70 år og eldste deltakar på Kårvatn SkyRun

Jon Olav Ørsal Fredag 20. august 2021

Alderen er inga hindring for 70-åringen Ingunn Ytrehus som løper for Romerike Ultraløperklubb, som tek runden gjennom lengste løypa i morgon.  Ho er slett ikkje bomredd, som legg ut på den 43 km lange løypa, og har nok enno tromsø Skyrace i beina frå 2 veker attende.  Men Ingunn er vant til å bruke kroppen, og gler seg til pandemien er over slik at ho kan sleppe seg laus for fullt. Ingunn kjem frå Rollag i Numedal. 


Kårvatn SkyRun: 75 på startstreken komande laurdag

Jon Olav Ørsal Torsdag 19. august 2021

Totalt er det påmeldt 75 deltakarar på Kårvatn Skyrun som går av stabelen komande laurdag.  – Det er vi veldig godt nøgd med seier Gudmund Kårvatn som er primus motor for fjelløpet som faktisk går i hjarta av Trollheimen.  Spesielt er vi gla for at det er så mange unge deltakarar og at det også er mange deltakarar frå lokale lag heromkring.  Det viser at interessa for slike fjelløp er stigende og deltakartalet aukar for kvart år. 


Blir det Todaling på pallen på Kårvatn Skyrun 2021?

Jon Olav Ørsal Tysdag 17. august 2021

Det knyter seg stor spenning til laurdagens arrangement av Kårvatn Skyrun komande laurdag.  Kristoffer Nordvik skal forsvare fjoråret triumf, da han gjekk heilt til topps i Kårvatn Skyrun.  Da spørst det om kneskaden han pådro seg tidlegare i år tåler ein langtur i fjellet.  Erik Kårvatn har også steke plasseringer frå VM i Italia og frå Skyrace –  Sans Senja, og må nok finne seg i å ha eit favorittstempel og være med og kjempe om pallplass.


Kårvatn Skimo 2021 er avlyst!

Jon Olav Ørsal Onsdag 10. mars 2021

Kårvatn Skimo må avlyses! Det er med tungt hjerte at vi må innse situasjonen og med anbefaling fra kommuneoverlegen må vi dessverre avlyse Norgescup og KM neste helg. Det er med bakgrunn i økt smittespredning nasjonalt at tiltakene strammes inn. Det ser nesten ut som vi må sette en strek for konkurranser resten av skisesongen også i år, og håpe på at 2022 blir som normalt, skriv Trollheimen Fjellsportklubb på sine FB-sider.