Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Randonee - Kårvatn/Tydalsnebba

Norgescup randonee, Kårvatn 23-24 februar 2019

Norgescup randonee, Kårvatn 23-24 februar 2019

Last ned liste med påkrevd utstyr

Lørdag, Randoneecup Individuell

Kl. 09:45 briefing
Kl. 10:00 start trimklasse uten tid
Kl. 11:00 start trimklasse
Kl. 12:00 start norgescup

Bankett på Todalen Brygge på kvelden. 200,- for deltakere og funksjonærer. 350,- for andre
Påmelding innen fredag 22 februar 22:00
Påmelding bankett

Resultat individuell lørdag

 

Søndag, Randoneecup Sprint

Kl. 09:45 briefing
Kl. 11:00 start prolog

Startkontingent aktive, junior/senior: 300/400,- + lisens (kr. 60,- til og med 25 år, kr. 150,- for de over).
Startkontingent trim: 100,- + lisens
Norske deltagere betaler ved påmelding, via MinIdrett.

Påkrevd utstyr

Krav til utstyr som alle må ha med seg i randoneekonkurranser:

 • Ryggsekk
 • Sender/Mottaker (457 kHz)
 • Spade med skaft, blad minst 20x20cm, originalt og umodifisert
 • Søkestang, minst 240 cm, minst 10mm i diameter
 • Godkjent hjelm. (Må sitte korrekt på hodet ved nedkjøring samt bratte passasjer oppover)

Ved Norgescuprenn er det i tillegg krav til følgende utstyr:

 • 1 par feller. Feller fra ville dyr er ikke tillatt.
 • 2 lag benklær og 3 lag på overkroppen derav ett lag vindtett i passende størrelse. Klærne kan være på kroppen eller i sekken.
 • Hansker og lue
 • Skibriller
 • Redningsfoil
 • Fløyte

Juryen kan og kreve ytterligere forsterkningsplagg, votter, hodelykt, stegjern (minst 10 tagger, umodifisert som skal bæres i ryggsekk med tagger mot tagger), og umodifisert klatresele godkjent av UIAA dersom løype eller værforhold krever dette.

Påmelding

Lørdag:
Påmelding aktive lørdag
Påmelding trim med tid
Påmelding trim uten tid
Foreign athletes saturday

Søndag:
Påmelding aktive søndag
Foreign athletes sunday

 

Trase lørdag er tilnærmet identisk med i fjor:

Herrer senior (og veteran) går to turer på toppen, altså opp nr 3, ned nr 4, opp nr 5 igjen, og ned nr 6.
Damer senior og juniorklasser, samt trim med tid (må ha hjelm), går opp 3 og ned 6.
Trim uten tid opp 3 og ned 4 deretter grønn trase bort til stigning 7.

Bestilling av overnatting: Gudmund Kårvatn mailto:gudmund@kaarvatn.no

Veibeskrivelse: http://www.goo.gl/maps/52l6g

Først publisert: 30. desember 2010, 09:54 - Sist oppdatert: 23. februar 2019, 16:55

Nyheter knytta til Norgescup randonee, Kårvatn 23-24 februar 2019

Nok ein Klette-dag i Val Martello

Jon Olav Ørsal Sundag 25. februar 2024

Randonelandslaget var klare på startstreken, da starten på sprinten gjekk kl 9:30 søndag morgon.  Det var totalt 121 startande på prologen, der kvalifiseringa til finalane foregikk.  Dei 30 beste vart med til andre runde og 12 til semifinalen og 6 til finalen.  Av dei 4 norske som deltok i prologen, var det berre Hans Inge Klette som kvalifiserte seg til å bli med vidare – Erik kom på 40.-plass og var 7:19 for sent i mål til å bli med vidare.


Verdencupen i Val Martello går vidare – sprint i morgon

Jon Olav Ørsal Laurdag 24. februar 2024

I dag har det vore Mix-stafett i Val Martello i de italienske alper.  Norge stillte med eit lag – nemlig Hans-Inge Klette og Ida Waldahl, og dei to gjorde slett ikkje skap på dei norske fargane i dagen konkurranse.  Etter spennende kvalifisering og finaler enda dei to på 8.-plassen på tida 41:30:52 og berre 3:13.


Hard konkurranse i verdscupen i Val Martello

Jon Olav Ørsal Torsdag 22. februar 2024

To franskmenn på dei to første plassane og ein italiener på tredjeplass, og slik fortsett resultatlista langt nedover – dei er alle folk som kjem frå alpe-distriktet.  – Ein soleklar fordel å bu i høgda når ein skal konkurrere i 2- og 3000 meters høgde. Klart vi saknar høgdetrening, seier Erik Kårvatn som forsvarte dei norske fargane i dagens WC-konkurranse.  


Kårvatn Skimo: Vegard og Isak fekk beste tid på vertikalen

Jon Olav Ørsal Sundag 11. februar 2024

Isak Drøpping fekk beste tid i klasse Menn U18 – her var  det start i gardstunet på Kårvatn og målgang ved Storsvaet med ca 450 høgdemeter.  Han kom i mål på 21:54, som var 45 sekund betre tid enn Ive Holen som kom på andreplass – på 3.-plass kom Amund kristoffer Pedersen som var 3:26 etter.   For Menn senior var det målgang på høgde 907  med ca 700 høgdemeter, og her var det Vegard Øie som fekk beste tid på 29:43 – 1:31 framfor Morten Antonsen og 1:40 etter Øie kom Bjørn Hugo Herfindal på tredjeplassen.  


Vellukka NorgesCup på Kårvatn

Jon Olav Ørsal Laurdag 10. februar 2024

Det var friskt både i gardstunet på Kårvatn og oppå Dalalia frå morgonen av i dag.  Men etter kvart som sola fikk litt grep så vart det meir skapeleg temperatur sjølv med litt vind.  29 ivrige randonee-entusiaster stilte på startstreken og tok ett kvart sats oppover Dalalia.  For seniorane gikk løypa opp mot toppen av Tydalsnebba, medan dei andre klassane fikk nøye seg med toppane «907» og «1040».


Kårvatn Skimo – heimesiger i sprinten

Jon Olav Ørsal Fredag 9. februar 2024

Det var kanskje ikkje så uventa at dei tre løparane som er på randonée-landslaget hamna på sigerspallen, men spenning var det likevel under kveldens sprint i Sæterlia, der første øving i Kårvatn Skimo vart avvikla. 16 deltakarar gjorde at det vart eit forholdsvis oversiktleg arrangement.


Sprint arrangeres i Surnadal alpinanlegg fredag kveld – oppdatert

Jon Olav Ørsal Fredag 9. februar 2024

Fredag kveld  starter Kårvatn Skimo med start kl 18:00 i Surnadal alpinanlegg, Sæterlia, der sprint er første aktivitet i Kårvatn Skimo 2024.  Her er det start kl 18:00, med prolog og kvalifisering, og fortsett forløpande med heat og til slutt finale.  I skrivande stund er det 16 påmeldte, men det kan enno bli fleire. 


Klart for Kårvatn Skimo i helga

Jon Olav Ørsal Torsdag 8. februar 2024

Da påmeldingsfristen gikk ut onsdag kveld kl 23:59 var det klart at det var nok påmeldte til at Kårvatn Skimo  køyrer på som planlagt med renn både fredag, laurdag og søndag.  Det vlir start fredag kveld, og det sker i Surnadal Alpinsenter  i Sæterlia, der det blir arrangert sprint, fortel Nils Ove Bruset hos arrangørklubben Trollheimen fjellsportklubb.


Kårvatn Skimo 2024 – årets store randonee-helg 9.- 11. februar

Jon Olav Ørsal Onsdag 7. februar 2024

Årets randonee-helg er nummer 12 i rekkja og nytt i år er at arrangementet går over tre dagar – startar med sprint som blir arrangert i Sæterlia i Surnadal, medan individuell og vertikal blir arrangert i Dalalia slik som før.  Nettsida er forlengst opna for påmelding til arrangementet og her vil det være mulig å melde seg på fram til onsdag kveld den 7. februar kl 23.59.  Det rapporteres om fine forhold i fjellet, og sinast i skrivande stund måndag ettermiddag er det påfyll med meir snø – i helga har det vore pudderføre i Dalalia så her er det berre å gle seg til konkurransen. Arrangør er Trollheimen Fjellsportklubb.  


Randonee-EM: avslutta med bronsemedalje

Jon Olav Ørsal Fredag 12. januar 2024

Det låg an til sølv i dagens mix-stafett, der Aron Rodal Haugen gikk sammen med Ida Waldal.  Men en liten glipp gjorde at Ida fikk et lite tillegg, og dermed glapp sølvmedaljen og de to endte på 3.-plass og berget iallfall bronsemedaljen.  Dette ble en fin avslutning på en ellers vellykket EM-deltakelse i Flaine/Chamonix i de franske alpelandskapet.  


Randonee-EM – Aron til finalen i dagens sprint, men… – oppdatert

Jon Olav Ørsal Onsdag 10. januar 2024

I dagens sprintkonkurranse vart det etter kvart stor spenning.  Både Aron og Isak kvalifiserte seg til semifinalen, og det gjorde Aron på alle beste tid. Aron gikk videre til finalen med beste tid i semifinalen, og dermed kunne vi føle spenninga helt ut i fingertuppene.  Det gikk veien også i finalen og Aron kom inn til beste tid.  Men så enkelt var det ikke – dommerne var ikke enige, og dømte 15 sekund i tillegg for Aron.  Han hadde ikke handtert fellene på riktig måte og firkk derfor 15 nådeløse sekund i tillegg.  Dermed vart det 6.-plass og medaljen måtte vike.


Randonee-EM – lokale helter måler seg internasjonalt.

Jon Olav Ørsal Måndag 8. januar 2024

Øvelsen i randonee some heiter individuelt er en krever både kondisjon, fart og nøyaktighet.  Denne uken er det Randonee-EM i Flaine/Chamonix og i dag er det individuell som går av stabelen som første øvelse.  EM som blir arrangert i Flaine/Chamonix går fram til og med 13. januar.