Walkover betyr ikkje nødvendigvis spillefri…

Knut Haugen, IL Søya Torsdag 20. mai 2010
G14 møtte Sunndal 2 G16 til treningskamp på Leikvoll (Ålvundeidet) onsdag 19. mai.
Begge lagene hadde walkover i serien denne uka, og dermed passet det bra å få en gjennomkjøring.
Da vi møtte et guttelag benyttet vi anledningen til å matche alle de 5 overårige spillerne våre i denne kampen.
Og for anledningen spilte vi 2 x 40 min og brukte 5-er ball (dvs. som i G16-kamper).

I første omgang fungerte ikke spillet vårt slik vi ønsket, vi gjorde for mange enkle pasningsfeil og mistet ballen til motspiller altfor ofte.  Sunndal gikk opp til 1-0 på et godt langskudd etter ca 10 min, og midt i 1. omgang øket de ledelsen. Etter hvert fikk orden på spillet, og etter en halvtimes spill fikk en fortjent redusering da Ørjan Nes Haugen gikk opp fra midtstopperplass og satte ballen i fint mål fra ca 20 meters hold. Og like før pause var det Ola Talgø som dro seg fint fri i feltet og satte ballen kontrollert i langhjørnet.  Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-2.

Etter pause overtok vi mye av spillet, og fikk også mange sjanser til å score flere mål. Bl.a. hadde Jørgen Vevang et fint skudd i tverrliggeren, mens Brage Hauglann Talgø, Ørjan Nes Haugen og Lars Kristian Øyen Kvande hadde hver sine sjanser alene med keeper i løpet av omgangen. Sunndalskeeperen var både god og heldig. Men Sunndal hadde også sine farlige sjanser, så vi kunne også fått baklengsmål. En sjanserik 2. omgang, men kampen endte likevel 2-2. Et ok resultat etter spill og sjanser. En god 2. omgang av Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen, og alt i alt en grei kamp og god gjennomkjøring foran neste ukes bortekamp mot CFK.

En fersk dommertrio fra Kvass/Ulvungen FK (alle spillere på fjorårets G16-lag) ledet kampen. Seppe Claeson blåste i fløyta, mens Erik Vaadahl og Sverre Grüner var linjevakter, og hele gjengen klarte seg meget godt. Vi takker guttene for innsatsen, og håper at dommeroppdraget ga mersmak !
Publisert: 20. mai 2010, 00:03