Hopp under nyhetssakene
Brage Hauglann Talgø best mot Sunndal.

Knut Haugen, IL Søya Torsdag 23. september 2010
Det var duket for storkamp i finalespillet for G14 da Sunndal gjestet Søyabanen onsdag kveld.  Hjemmelaget Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen åpnet helt uten respekt for Sunndal, og var fullt på høyde etter både spill og sjanser i 1. omgang.  Derfor var det også litt ekstra surt da Sander Grimelid kom gjennom på venstrekanten og satte ballen kontrollert i langhjørnet like før pause.
Vi syntes ikke ledelsen var helt fortjent, men i pausen var vi enig om at vi hadde gjort en god jobb i 1. omgang, og at det var bare å fortsette i samme spor.  Og allerede 3 minutter ut i omgangen ble det balanse i regnskapet, da Tore Kvande ble spilt gjennom på høyre side. Sunndal-keeperen gikk ut mot sidelinjen for å kjempe om ballen, men Tore driblet av keeperen og fikk lagt inn til Brage Hauglann Talgø – som lobbet nydelig over keeperen som var på vei tilbake i målet.
Etter et kvarters spill gikk Sunndal opp til 2-1 ved Sindre Sæther Ulfsnes.  Og da Erik Rotli la på til 3-1 virket kampen avgjort. Sunndal overtok mye av spillet utover i 2. omgangen.  Men SøyaTodalen/KvassUlvungen satte inn en skikkelig sluttspurt, og like før slutt gikk Ola Talgø opp på corner og headet inn reduseringsmålet.  Like etter blåste dommer Hans Snekvik av kampen og Sunndal kunne juble for 3-2 seier – og et kretsmesterskap som nå virker på nærmeste klart.

Fortjent seier til Sunndal, men vi skal være godt fornøyd med gjennomføring av kampen. Særlig i første omgang hadde Sunndal nok med å demme opp for vårt aggressive spill og fart.  Brage Hauglann Talgø spilte en meget god kamp, og ble av juryen kåret til hjemmelagets beste. Brage spilte «skjorta av» sunndalingene og var banens beste i kveld.
Publisert: 23. september 2010, 11:02