Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Kjempefin dag – Gunnøydilten samla meir enn 200

Jon Olav Ørsal Torsdag 28. mars 2024

Arrangøren trur det var godt og vel 200 deltakarar på Gunnøydilten i år.  Det var Todalen IL Trimgruppa som stod som arrangør, og det var stor suksess både publikummessig og sosialt. Påska samlar forlk frå fjern og nær, og det gjorde jammen Gunnøydilten og.  Det var mykje tilreisane med både utflytta todalingar og folk frå både Kvanne, Surnadal og andre plassar. 

Les heile saka

God stemning på «påskequizen»

Bjørn Gunnar Ansnes Torsdag 28. mars 2024

I går kveld hadde Todalen bøgdalag invitert til «påskequiz» i Todalen ungdomshus. Sondre Halset var quizmaster, og hadde laga ein god quiz med varierte spørsmål og vanskelegheitsgrad. Litt over femti møtte fram for å vere med på «påskequizen» og kjempe om dei to gåvekortpremiane på 500 og 200 på Matkroken Todalen.  

Les heile saka

Påskekrim 2024: del 2

Guro Redalen Torsdag 28. mars 2024

Nok eit år er det sørsida som står for underhaldninga. Og vi kan vel berre slå fast at kvardagen hadde vore meir grå utan bidrag frå den sida av bygda. Nok om det. La oss ta opp tråden frå i går utan å tenkje for mykje på om gadd eigentleg er eit ord eller ein nedarva talefeil.

Les heile saka

Todalshytta minner om langfredag med «After Ski»

Jon Olav Ørsal Onsdag 27. mars 2024

Langfredag blir du invitert på «after ski» på Todalshytta. – Da bys det på burger & pizza med godt tilbehør, fortel Arve Evensen. Du like velkomen om du kjem frå Tydalsnebba, Bjøråskaret eller Toåa tursti – eller om du rett og slett kjem heimåfrå.  Langfredag blir det servering frå klokka 16:00 og utover. 

Les heile saka

Påskekonkurranse: – Ester hadde vinnarlukke

Jon Olav Ørsal Onsdag 27. mars 2024

Det vart Ester Karin Larsen som vart den heldige vinnaren av Matkroken Todalens påskekonkurranse i år.  Alle som har vore innom butikken har fått gratislodd (Handlelapp med namn), og gevinsten var eit gåvekort på kr 500,- som no er trekt.  Ester Karin Larsen var vinnar av gåvekortet.  I tillegg vart det trekt 3 trøstegevinstar – 3 påskeegg med påskegodt.  Bla om så kan du sjå kven som vart vinnarar av trøstegevinstane.  

Les heile saka

Påskekrim 2024: Del 1

Guro Redalen Onsdag 27. mars 2024

Det har nesten lukta svartsvidd bålpølse av tastaturet til krimforfatteren dei siste dagane, men no er det altså klart for første episode av den kortreiste og lokale påskekrimmen som er skrive eksklusivt for todalen.no. Så fram då frendar, her er det berre å ta fatt!

Les heile saka

Påskebasar i Nordvik Forsamlingshus

Dordi Jorunn Halle Tysdag 26. mars 2024

Basar tysdag i den stille veka er fast tradisjon på Nordvik. Ein fin tradisjon som gjer at fastbuande nordvikgardingar, utflytta nordvikgardingar og hyttefolk kan møtast til hyggeleg prat, mimre eller få nye bekjentskap.

Les heile saka

Skjærtorsdag arrangerer TILs trimgruppe Gunnøydilten – oppdatert

Jon Olav Ørsal Tysdag 26. mars 2024

Gunnøydilten har vore stor suksess kvar gong – skjærtorsdag 28. mars er det igjen klart for eit nytt og fint arrangement – Gunnøydilten går etter Toåa tursti, og har sin base rundt gapahuken i Båthølen.  Der er det TILs trimgruppe har tilhald, og som vanleg har dei litt av kvart å by på.  Trimgruppas kanelsnurrar er viden kjent – langt utover Nordmøre.

Les heile saka

Frittalande gjester på Surnadal kulturhus

Bjørn Gunnar Ansnes Tysdag 26. mars 2024

Buktalar Erik Mogeno kjem til Surnadal kulturhus laurdag 6. april med ein gjeng pratesjuke og frittalande gjester. Showet «Livet med dukker» hadde premiere i 2022 og har vore spelt rundt i landet det siste året. Erik tek med seg publikum på 75 elleville minutt med snodige karakterar, fengande musikk, artige tekster og humor som treff både ungar og vaksne. Showet passar for alle frå 6 til 106, eller 126 også, for den saks skuld.

Les heile saka

Påskekrim 2024 – første episode onsdag

Guro Redalen Tysdag 26. mars 2024

Du trudde kanskje ikke det vart påskekrim i år? Nåh-nei, frå og med i morgon (onsdag) kjem det tradisjonen tru eit nytt svært lokal og kortreist mysterie med tittelen «Eit steinansikt frå sjynå – når kjempar fell, kjem nye». 

Les heile saka

Minner om «påskequizen» på onsdag

Bjørn Gunnar Ansnes Måndag 25. mars 2024

Todalen bøgdalag minner om «påskequzen» sin onsdag 27. mars frå klokka 19:00 i Todalen ungdomshus. Quizen tek til klokka 20:00. Det er Sondre Halset som er quizmaster denne gongen. Så har duu lyst til å quize og møte andre i påska, så er ungdomshuset rette staden på onsdag!

Les heile saka

Lærte å pode frukttrær

Jon Olav Ørsal Måndag 25. mars 2024

Det er ikkje så vanskeleg å lage nye frukttrær, men det er faktisk ein del knep ein må bruke for å få bra resultat.  Søndag var det kurs i poding i Svinviks arboret, og da var det mange interesserte deltakar som meldte sin interesse for å lære faget.

Les heile saka